LESSEN

 | 

Les 2


Les 2STAMPSCAPES LES 2

CLOUD CUMULUS

Voordat we met deze les beginnen, heb ik een vraag: Heb je problemen met de wolkenstempel? Drukken ze af met de randen ? Lijken je wolken op drijvende dozen? 


In dit voorbeeld is de Cloud Cumulus opgestapeld, zoals je met stenen zou doen. De wolken zijn te voorzichtig geplaatst. Ze liggen op elkaar, in plaats van dat ze onderling in elkaar overlopen, zodat de randen duidelijk te zien zijn, alsof het opelkaar gestapelde dozen zijn. Deze les is gemaakt om dit probleem op te lossen. 


De Could Cumulus is gestempeld met Marvy nummer 64, Plum.


Met de tweede afdruk is de stempel iets scheef gehouden en is er over de eerste afdruk heen gestempeld, zodat de afbeeldingen iets over elkaar staan, zo voorkom ik het wit tussen de afdrukken. Door hem iets scheef af te drukken voorkom ik het "stapel" effect.


De derde afdruk is iets naast het midden van de eerste afdruk gemaakt, zodat het niet te symmetrisch lijkt. De onderkant afdruk is ietsjes over de bovenrand van de onderste rij geplaatst.


Er zijn nog meer wolken geplaatst, aan beide kanten van de derde. Denk er aan om telkens iets scheef te stempelen.


Een derde rij wolken is geplaatst. Deze rij overlapt een klein beetje de tweede rij. Je kunt zo doorgaan, afhankelijk van de maat van je papier en hoeveel wolkenlucht je wilt.


De Tonal Applicator is gebruikt met Marvy nummer 57, Rose Pink. Er zijn wat wolken wit gebleven, zodat er wat kleur variatie is.


De TA was gebruikt met Marvy nummer 31, Pale Violet.


De TA was gebruikt in Marvy nummer 60, Salvia Blue. Ik werd het roze een beetje zat, dus heb ik wat poederachtig blauw toegevoegd voor de variatie. Waar het blauw over het roze/paars gaat, verandert de kleur, maar op het wit is het het pure salvia blauw.


De TA is gebruikt met Adirondack Eggplant. Verder is er niets met deze scene gedaan, omdat het een les is in het gebruik van de Cloud Cumulus stempel, maar een kaart met alleen wolken kan ook mooi zijn.niet te koop


Aantal