LESSEN

 | 

Les 7


Les 7STAMPSCAPES LES 7

A Sunday Stroll


Crooked Path, 146F is in Marvy nummer 18, Dark Brown gestempeld.


Vul de rechterkant van het pad, waar niet gestempeld is, op met Grass Texture, 208D in Marvy nummer 18, Dark Brown.


Een afdruk was niet genoeg, dus zijn er 3 of 4 meer gemaakt, telkens opnieuw be-inkt. De Grass Texture is zo gemaakt, dat het zichzelf kan overlappen. Het gras is alleen aan de onderkant van de kaart gestempeld. Het had ook hoger gestempeld kunnen worden.


Oak Tree small, 177B is 3 keer bovenaan het pad gestempeld. Oak Tree medium, 178E, was in het midden van het pad en aan de rechterkant gestempeld. Oak Tree large, 179G was aan de onderkant van de kaart en in het gras gestempeld. Hierbij was de hele stempel be-inkt, maar aan de onderkant van de stammen is de inkt een beetje weggeveegd, zodat het lijkt alsof de boom in het gras staat. Voor alle 3 de stempels is Marvy nummer 18, Dark Brown gebruikt.

Cloud Altocumulus, 193E is in de lucht gestempeld met Marvy nummer 6, Brown. De Altocumulus wolk geeft een mooie structuur aan de open lucht. De witte wolken, gecreeerd door de negatieve ruimte van het bruin geeft een mooi contrast aan de harde randen van de bomen.


De kleur wordt aangebracht met de Tonal Applicator. De kleur die gebruikt is, is Marvy nummer 16, Pale Orange. Ik wilde het pad en een gedeelte van de lucht opvallend laten, dus heb ik daar geen kleur aangebracht.


De scene is nog wat saai, dus heb ik nog een kleur aangebracht met de TA. Ik heb wat geel over het licht oranje aangebracht en een groot gedeelte van de kaart hiermee gekleurd. Kleur: Marvy nummer 5, Yellow. De inkten die gebruikt worden zijn dye inkten, wat betekend dat ze niet dekkend zijn. De kleuren mengen zich onderling en de kleur onder een nieuw aangebrachte kleur zal altijd zichtbaar blijven en mengen met de kleur erboven.


Meer kleur is aangebracht aan de buitenranden van de kaart, met gebruik van de TA. Kleur: Marvy nummer 6, Brown. Om de overgang van licht naar donker zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, is de donkerder kleur niet zo ver naar binnen gebracht als de andere kleuren. Licht oranje gaat het meest ver de kaart in, geel wat minder ver en bruin nog minder ver. Hoe donkerder de kleur hoe minder ver je de kaart in gaat met de TA. Hoe donkerder je de scene maakt, hoe groter het contrast is met de lichtere delen.


Nog meer kleur is aangebracht met Marvy nummer 18, Dark Brown. Delen van de Oak Branch, 203G zijn aan de boven en zijkanten van de kaart met zwart gestempeld. Daarna is de Hiker with Child, 165A op het pad gestempeld met zwarte inkt.
De tak in de voorgrond geeft diepte aan de scene. De donkere takken geven nog meer contrast tegen de licht gekleurde lucht. De donkere rand rondom de kaart geeft het idee van een omlijsting.
De Hiker with Child en de Oak Branch hadden ook aan het begin gestempeld kunnen worden, maar ik wilde eerst zien hoe de kaart er uit zou zien zonder deze stempels.niet te koop


Aantal